2010-01-19

Extreme home makeover

Har ni någonsin sett det programmet på tv3? Det är som om man tog allt man hatar med USA och gångra det med hundra. Den där Ty alltså. Var ska jag börja? Tror jag hoppar över honom annars sitter jag här tills imorgon.
Programmet går ju kort och gott ut på att hjälpa familjer med risiga hus som det på något sätt är synd om. (sen kan man ju tycka att det är värre för alla dom amerikaner vars högsta dröm vore att ha en eget risigt hus men men).
Hursomhelst, istället för att ge dom ett normalt jävla hus och på så vis kunna bygga flera hus till andra familjer så bygger dom såklart slott till alla som är med. Det är stora pooler och feta plasma tv:s, jacuzzis och tre ugnar i varje kök. Ni fattar.
Den som stör mig mest är ändå den där Paige som intervjuar barnen innan för att kolla vad dom har för hobbys. En flicka gjorde misstaget att säga att hon gillar kritor och såklart ska då allt i hennes rum se ut som kritor. Sängen blir gjord med fyra enorma kritor som stolpar, byrån består av lådor formade som kritor, hela väggen tapetseras med bilder på, ja kritor osv osv.
Varför måste dom alltid vara så satans överdrivna. Hur kul tror ni ungen kommer tycka det är med kritor efter en kvart i det rummet?
Såg samma sak där en liten pojke sa att han gillade basket, dom köpte typ 1000 basketbollar till han. Ehh, tack?? Lite för mycket av det goda kanske?
Det speglar hela det amerikanska tänket. Det ska vara störst och värst och mest för annars är inget värt något. Hur orkar dom med sig själva? Och hur kan Paiges pojkvän sova brevid hennes bländande tänder?

1 kommentar:

Zara sa...

Håller med om ALLT.