2009-12-13

Middagstips!!

Provade ett nytt recept som var så gott att jag tänkte dela med mig av det: Parmesanöverbakad kyckling med kronärtskocka 4 st kycklingfiléer 1 dl vitt vin 2 dl grädde 1 msk kycklingfond 1 dl marinerade kronärtkockor i olja 1 dl riven parmesanost smör salt peppar örtsalt färsk timjan Banka ut filéerna lätt och krydda med salt, peppar och örtsalt på båda sidorna. Stek i smör tills de är nästan genomstekta. Lägg kycklingen i en ungnsfast form och lägg på kronärtskockan och parmesanen. (köp en riktigt schysst parmesanost) Koka ihop en sås av vin, grädde, fond. Krydda efter smak med svartpeppar. Slå såsen över kycklingen och grädda i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Sätt gärna på grill de sista fem minuterna för fin färg. Garnera med färsk klippt timjan. Voilá Supergott!!

Inga kommentarer: