Har hittat ett smarrigt recept som jag tänkte dela med mig.

Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka några dl av valfria nötter.
Jag köpte en naturell blandning av valnötter,cashew, mandel, hasselnötter och paranötter.
Häll allt i en bunke och blanda i:
1 dl solroskärnor
200 gram riven kokos
1 dl pumpakärnor.

Blanda 1 dl vatten med 2 msk rapsolja alt. smält smör och ha i:
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljpulver
1 tsk malen ingefära
Rör om och häll blandningen över nötterna. Rör om allt i bunken. Strö ut över smörpappersklädd långpanna.

Rosta i ugnen ca 20-30 minuter beroende på ugn, rör om någon gång under tiden.

Låt svalna och förvara i lufttät burk. Släng i lite russin om ni gillar.
Voila, smarrig och nyttig müsli.
4 kommentarer:
ojojoj va de där ser smarrigt ut, när får jag komma förbi på frulle?
Anytime babe, det är ju kanel i som är din favvokrydda :)
Coolt. Ska garanterat testa detta. Puss
Gör det älskling
Skicka en kommentar