Recept på Fridas begäran:
1 fläskfile´
1/2 kilo blandade rotfrukter t.ex morötter & selleri
200 gram fetaost
3 dl grädde
1/2 dl rött vin
1 msk soya
1 msk kalvfond eller köttbuljong
1 msk torkad timjan
smör att steka i
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rotfrukterna och skär i smala stavar. Lägg dom i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över, salta o peppra. Blanda rotfrukterna och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
Putsa och skiva filén i halvcentimeterstjocka skivor och ge lite färg i en het smörad stekpanna.
Ta ut grönsakerna ur formen och smula halva fetaosten över. Lägg på köttet och smula resten av osten över det.
Slå på grädden i stekpannan tillsamman med vin, buljong,soya och timjan. Låt småkoka i ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Slå såsen över grönsakerna och köttet och grädda i ugn i ca 10-15 minuter tills köttet är helt genomstekt.
Voila´
2 kommentarer:
Jag blir alltid helt hungrig av att läsa din blogg, de där ser oxå sjukt gott ut. Recept tack! Puss
Absolut, det kommer!!
Skicka en kommentar