2009-10-08

Kvällens middag

Fläskfilegryta med fetaost på rotfruktsbädd. Hubba hubba.
Recept på Fridas begäran:
1 fläskfile´ 1/2 kilo blandade rotfrukter t.ex morötter & selleri 200 gram fetaost 3 dl grädde 1/2 dl rött vin 1 msk soya 1 msk kalvfond eller köttbuljong 1 msk torkad timjan smör att steka i Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rotfrukterna och skär i smala stavar. Lägg dom i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över, salta o peppra. Blanda rotfrukterna och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter. Putsa och skiva filén i halvcentimeterstjocka skivor och ge lite färg i en het smörad stekpanna. Ta ut grönsakerna ur formen och smula halva fetaosten över. Lägg på köttet och smula resten av osten över det. Slå på grädden i stekpannan tillsamman med vin, buljong,soya och timjan. Låt småkoka i ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Slå såsen över grönsakerna och köttet och grädda i ugn i ca 10-15 minuter tills köttet är helt genomstekt. Voila´

2 kommentarer:

Fraz sa...

Jag blir alltid helt hungrig av att läsa din blogg, de där ser oxå sjukt gott ut. Recept tack! Puss

Noer sa...

Absolut, det kommer!!