2009-10-05

Dagens middag+ recept

Köttfärslimpa med färskost
Köttfärslimpa med färskost. Yummy.
Sätt Ugnen på 250 grader.
Hacka en gul lök.
Blanda 500 gram köttfärs och löken med:
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1,5 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1/2 tsk ingefära

Forma till en limpa i en ugnsfast form. Gör en skåra på längden och klicka ner 1/2 paket créme bonjour gräslök . Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 45 minuter. När köttsaften är klar är den färdig.

Jag gjorde en sås på grädde, vatten, kalvfond och soya till men det behövs inte.

Servera med grönsaker eller valfri potatis. Bon apetit,

Inga kommentarer: