2013-04-10

Vaccination

Ringer runt och försöker inventera den här familjens vaccinationer.
Det finns verkligen fler Fästingbussar som heter Fästingbussen. Lite otydligt kan man tycka.
Jag är ganska säker på att jag och John tagit minst fyra sprutor mot TBE men eftersom jag bara kan spåra två inom den tiden man ska ta dom så får vi ta en till och Noers tredje nu i vår.
Det ska tydligen inte vara nån fara om man tar "extra".
Vi får väl se om vi utvecklar Narkolepsi sen.
John har sin tredje Twinrix att ta också sen är vi klara i några år tills det är dags att fylla på TBE sprutorna.
Neverending story.

Det är inte klokt att vi väntade med TBE sprutan för Noer så länge, vi bor ju i Stockholm där det är värst i hela sverige.
Känns speciellt ohärligt när man läser den här artikeln men nu är han snart helt vaccinerad.

"Att vaccinera barn har inte ansetts vara särskilt nödvändigt. Men Mikael Sundin, barnläkare och forskare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge har bevisat att tbe – och borrelia – är mycket vanligare hos barn än man trott.

Av 124 barn med neurologiska problem som han undersökte hade en fjärdedel ­antingen tbe (8 procent) eller borrelia (17 procent) i blodet. Många av barnen var väldigt sjuka i tbe. En del har kvar sina svåra symptom – som i bland förväxlats med ­adhd – i ­flera år. Att barn inte behöver vaccineras är en gammal ”sanning” som tydligen måste om­prövas . Särskilt inför den här sommaren som ser ut att bli ett ­rekordår – fästingarna har haft en idealvinter med mycket snö som skyddat dem."

Turneplan för en av alla mystiska Fästingbussar finns här.
Snart vaknar dom små kräken.

Inga kommentarer: