2010-08-20

Tog mig bara 14 år

Jag verkar vara snabb. Men nu äntligen är det gjort. Brytpunkten är den 1 november sen blir det ett år till så skynda på om ni liksom jag missat det år efter år. Blankett hittar ni här.

7 kommentarer:

Jessica sa...

Nej, varför... Kyrkan som gör så mycket för utslagna människor ex. Klarakyrkan och är en trygghet för många papperslösa samt för de fattiga i Sverige som får mat & kläder till sina barn. För många människor som är ensamma eller behöver hjälp är det lättare att ta kontakt/hjälp från kyrkan än andra organisationer/instanser.

Gina sa...

För att jag inte är religös för det första. Vill man hjälpa utsatta människor finns det ganska många andra sätt att göra det på.
Tex genom att inte rösta på högern.

Jessica sa...

Det handlar varken om politik eller om att man är troende... Det handlar om att kyrkan är lätt tillgänglig och verkligen finns nästan överallt och hjälper alla människor oavsett socioekonomisk bakgrund som behöver extra stöd någon gång i livet, vissa mer än andra. De flesta troende eller ej har i princip samma grundvärderingar som står i Bibeln vilket även är förankrat i Sveriges grundlag. Även våra högtider kommer från kristendomen exempelvis jul, påsk m.m. En fråga som då kommer upp skall du även sluta fira dessa? Allt gott!

Noer sa...

Nej, jag kommer fortsätta fira julafton för det är tradition, precis som när jag firar midsommar. Påsk firar jag inte för att jag inte är religös.
Jag fattar ändå inte argumentet varför man ska vara med i svenska kyrkan när man inte är kristen.
Det låter som om du inte tror på separation av kyrka och stat vilken känns mkt märkligt.
Jag är väl medveten om att kyrkan finns överallt, det är svårt att missa deras 50 miljoners bygge i Orminge centrum tex. Märkligt nog är det oftast väldigt tomt i dom lokalerna, ja förutom när det är val då. Det tas inte emot hemlösa iaf, det kan jag lova.
Men det är en "cool" byggnad,verkligen väl värt mina pengar. Jag blev särskilt imponerad av att dom snodde marken från folkets hus som hade tänkt bygga ut sin ungdomsverksamhet.

Jessica sa...

Men hallååååå, jag lovar dig att det är fulll rulle i kyrkorna i stan, landsbygden och definitivt i svenska kyrkan utomlands. Trust me... Argumenten står klart och tydligt ovan och samt att det är bra att kyrkan inte är en del av staten, men det är inte det disskutionen handlar om. Det jag tycker är tråkigt är att det lilla man betalar i skatt till kyrkan hjälper verkligen många människor. Självklart kan man hjälpa på andra sätt, men varför inte både och... Det skadar ingen, varken man är kristen eller tror på någon annan Gud eller ingen alls... Basta!

Gina sa...

Det är inte så att det enda svenska kyrkan sysslar med är välgörenhet Jessica.

Anonym sa...

Precis, jag håller med, som jag skrev ovan, men all hjälp som går att ge är aldrig fel...