2013-12-05

Tomma gester

Alla dom här Facebook-grupperna man stöter på om att man ska tända ett ljus för hemlösa hit, ha en vit jul dit och like:a en sida emot djurplågeri för "djurens skull".
Så tröttsamt.
Vem bryr sig om ett tänt ljus? Hjälper det hemlösa?
Tror dom barnet som lever i en missbrukarfamilj blir glad för att nån annan hoppar över sin öl till julbordet?
Tror dom den "solidariteten" är värd ett skit?
Troligt.
Vill du hjälpa de hemlösa så funkar cash till nån vettig organisation, varma kläder du kan donera eller att du röstar på ett parti framöver som bryr sig om välfärden i vårt land och som inte vill privatisera varenda jävla grej generationer före oss byggt upp.
Vill du hjälpa barnet som mår dåligt över sin missbrukande förälder så sätt dig och arbeta ideellt i Bris jourtelefon, bli stödfamilj eller ring socialen om du misstänker att ett barn far illa. Va jobbig och lägg dig i och för barnets talan. Och rösta gärna på ett parti  vars enda agenda inte är nån hundring mer i plånboken på bekostnad av missbrukar- och psykvården.
Att man skippar alkoholen på julafton är inte värt någonting mer än att du känner dig bättre än andra.
Förutsatt att du inte är missbrukare förstås och det säger väl sig själv att dom som verkligen skulle behöva va nyktra och drogfria inför sina barn inte kunde bry sig mindre om en skitnödig kampanj.
Jag undrar hur de tänker de som deltar i vit jul.
Brukar de vara berusad framför sina barn annars eller?
Om du inte blir påverkad framför dina ungar så skiter dom väl fullständigt i om du dricker öl, julmust eller mjölk till maten?
Och alla andra 51 helger på året då? Varför lever du inte i en nykter "solidaritet" då?
Suck asså.
Vill man värna om djuren så sluta ät så mycket kött och/eller handla bara ekologiskt, köp en katt från ett katthem som ingen annan vill ha, stöd djurrättsorganisationer eller rösta på ett parti som bryr sig om något annat än sänkta skatter.
Din facebook-sida om djurens rätt är värd vatten.
Tanken räknas inte ett skit. Nada verkligen.
Sluta fåna er med tomma gester och gör något som betyder något.
Julshoppa på UNICEF till exempel.

Den här bilden kom upp när jag bildgooglade "tomma gester"
Håll till godo.

4 kommentarer:

Zaragrodan sa...

Bra bild! 😂 Men håller med, den där solidariteten är mkt oklar. Jag o Molly har adopterat en rom som sitter nära hennes skola. Nu ska vi ge honom frukost varje dag

Zaragrodan sa...

... Och varma kläder, känns knäppt men man kan inte hjälpa alla men kanske iaf kan göra skillnad för någon.

Noer sa...

Stor skillnad för honom!!!❤️

Björn sa...

Bra skrivet, på pricken och exakt så det är. Folk i allmänhet är lata, snåla och själviska, men vill gärna slippa känna sig så. Då gör man en sida eller tänder ett låtsasljus.