Läste den här artikeln och ville bara skriva lite om den från vårt perspektiv.
Jag tror att det råder ett ganska stort missförstånd därute kring LCHF och dom som äter enligt det.
I våran familj följer vi LCHF slaviskt just nu.
Det innebär däremot inte att vi äter MER kött utan bara att vi äter mer på det kött vi väl äter om ni fattar. Vi äter tex skinnet på kycklingen och skär inte nitiskt bort allt fett på en köttbit.
Köper vi korv (vilket vi gör max en gång i veckan) ska det innehålla minst 70% kött och inte va fullproppad med druvsocker och potatismjöl.
För oss handlar det mer om vad vi INTE äter.
Vi undviker pasta, potatis, ris och lightprodukter fulla med skit. Vi äter inte saker med tillsatser eller halvfabrikat. Vi dricker inte juice och äter inget med socker.
Vi försöker äta så rena produkter som möjligt. Ekologiskt om det finns och närodlat när det går.
Jag håller helt med om att vi äter för mycket kött i Sverige.
Det går inte argumentera mot det men bara för att man äter LCHF så betyder inte det att vi frossar i bacon och rött kött som galningar.
Vi dricker inte heller grädde som folk verkar tro.
Herregud asså.
Vi gillar protein. Men protein kan man få i sig på massa andra sätt än att äta rött kött.
Sen vi började med LCHF nu har vi ätit mer vegomat än förut.
Är inte det ironiskt?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar