2009-04-21

Mitt middagstips

Dagens middag, smarrig fisk med suffletäcke. Till 4 personer behöver du: 400 g fiskfilé 2 dl fiskbuljong salt och malen vitpeppar Sufflétäcke: 250 g skalade räkor 1 knippa dill ½ dl majonnäs 2 ägg 1 tsk dijonsenap salt och malen vitpeppar

1.Tina fiskfiléerna och räkorna, om du använder djupfrysta. Koka upp buljongen, lägg i fisken och låt koka upp. Sänk sedan värmen till svag värme och låt fisken sjuda i 8-10 minuter eller till en innertemperatur på 60°. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. 2. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ kallt. Rör samman äggulor, majonnäs, senap, salt och peppar. Hacka räkorna, men spara några till dekoration. Hacka även dillen. Så här långt kan rätten förberedas. Förvara i så fall både fisk, räkor, dill och röra kallt till servering. 3. Värm ugnen till 250°. Vänd försiktigt ner de hackade räkorna, dillen och majonnäsröran i äggvitevispet. Bre röran över fisken och ställ in i ugnen 5-10 minuter för varm fisk och 10-12 minuter för kall fisk. Öppna inte ugnsluckan under tiden! Då riskerar du att sufflén sjunker ihop. Ta fisken ur ugnen och strö över de sparade räkorna. Servera genast.

Inga kommentarer: